solna soba - obiskovalci

Kaj je solna soba?

Solna soba je prijeten miren prostor, obdan z debelo plastjo soli. Po stenah je nanešena naravna kamena sol, po tleh pa debela plast morske soli.

Solna soba ima stalno temperaturo, od 22 do 24c in stalno vlago, med 35 do 50%.

Solna soba je namenjena izvajanju solne terapije ali z drugo besedo tudi, haloterapije.  Gre pravzaprav za suho inhalacijo drobnih delcev soli, ki ne presegajo 5 mikronov.

Naravna kamena sol  lebdi v zraku, saj jo s pomočjo  medicinske naprave – halogenerator,  sistematično vpihujemo v prostor.  Z vdihavanjem  soli poskrbimo za čiščenje in razkuževanje dihalnih poti  ter okrepimo naravno odpornost.

Kako poskrbimo za dobro počutje naših obiskovalcev?

Solna soba je urejena tako, da se že ob vstopu počutite sproščeno in prijetno.  Udobno se namestite na ležalnike in med terapijo  počivate, berete, meditirate, poslušate glasbo …

V naši wellneški solni sobi imamo tudi kameno stezo, po kateri lahko med terapijo hodite in s tem poskrbite za masažo stopal.

Solna soba za naše najmlajše obiskovalce  je opremljena tako, da prebudi otroško domišljijo. Redno skrbimo, da je otroška solna soba  vsakič malo drugačna. Otroci nestrpno pričakujejo nova presenečenja in tako je obisk solne sobe  vedno zanimiv. Ko otroci s svojimi starši vstopijo v solno sobo, dobijo svež komplet igrač, ki ga skrbno očistimo in razkužimo po vsaki uporabi.

solna soba za otroke

Komu je namenjena solna soba?

Solna soba je primerna za vsa starostna obdobja.  Je povsem naravna in klinično preverjena terapija.
Namenjena je otrokom od 6. meseca starosti  dalje, kot tudi odraslim in starejšim.  Solna terapija čisti in razkužuje dihalne poti in kožo po naravni poti  in dviguje naravno imunost.
Haloterapija se priporoča vsem , ki imajo težave z dihali, ki so najbolj izražene v jesensko – zimskem času ali spomladanskem času zaradi preobčutljivosti na cvetni prah in pelode.
Blagodejno vpliva tudi na grlo, glasilke in je primerna za vse pevce in govorce, ki bi želeli poskrbeti za svoj  dober glas.
Solna soba je primerna  za vse športnike, saj se med solno terapijo v prostoru sproščajo negativno nabiti ioni, ki poskrbijo za hitrejšo regeneracijo po večjih naporih.
Solna soba je primerna za ljudi, ki imajo moten spanec in so kronično utrujeni.

Kako se oblečemo in pripravimo za vstop v solno sobo?

Solna soba ni savna ali kopel. Pogosto jo ljudje zamenjujejo s solnimi pilingi, kopelmi ali solnimi savnami. Na  haloterapijo prihajamo v čistih oblačilih. Pri nas vam osebje ponudi, čiste bele bombažne nogavice, ležalniki pa so zaščiteni s kopreno iz netkanega blaga.

Pri terapijah za lajšanje težav s kožo, s seboj prinesite majico s kratkimi rokavi in kratke hlače, pri Detox programih in wellness storitvah ter pri  kromoterapiji – »colorheal light« se preoblečete, v garderobi pustite svoja oblačila, osebje pa vam ponudi bombažen kopalni plašč.

Pokličite nas in si rezervirajte termin

Pokličite nas in si rezervirajte termin

Zakaj se odločiti prav za naše solne sobe?

 • vedno opravimo uvodni – informativni pogovor pred prvo terapijo
 • spremljamo vas skozi proces terapij
 • osebni pristop
 • individualne terapije in obravnava
 • visoki higienski standardi
 • solne sobe so osvetljene z naravno svetlobi, ki prihaja z vrha in daje sobam svež in zračen občutek, kar ugaja ljudem, ki imajo težave v zaprtih prostorih.
 • prijazno in strokovno usposobljeno osebje
 • prijazno tako otrokom, kot odraslim
 • prilagodljiv urnik obiskovalcem
 • miren in prijetno urejen prostor
 • nahajamo se v mirnem in prijaznem okolju
 • parkirišče pred vhodom v naše prostore

Zakaj je solna soba koristna za vaše zdravje?

 • solna terapija je popolnoma naravna
 • solna terapija je brez škodljivih stranskih učinkov
 • na naraven način čisti dihala in dihalne poti ter kožo
 • med solno terapijo se krepi naravna imunost
 • poskrbi za dobro regeneracijo
 • izboljša spanec
 • solna terapija je primerna za vse starostne skupine
 • deluje na fizični, psihični in energetski nivo zdravja
 • solna terapija je prijetno in sproščujoče doživetje
 • je pomembna pri preventivi in ohranjanju psihofizične kondicije

Solna soba in dolžina posamezne terapije, ter priporočeno število terapij

Solne terapije se razlikujejo glede na starost, namen obiska ter trenutnega stanja posameznika.

Solna terapija za odrasle traja 40 minut, terapija za otroke pa 20 minut.

Splošno pravilo velja, da je za dober učinek terapije, potrebno opraviti med 12 in 15 terapij. Sol, ki jo vdihnemo med terapijo  učinkuje na dihala 48 ur. Zato je potrebno prihajati vsaj prvih 8 obiskov vsak drugi dan.

Kako učinkuje solna terapija – haloterapija?

Solna terapija je naravna pot do čistih in zdravih dihal in kože, ter naravne imunosti.

Naravna kamena sol ima to fizikalno lastnost,da veže nase vlago. Obloga na sluznici dihalnih poti in dihal, vsebuje vlago.

Solni aerosol ima globoko prodornost  ter doseže dihalne poti in dihala. Nase veže vlago ter na ta način oblogo odlušči s sluznice. To odluščeno sluz  izločimo iz telesa preko kašlja in močnejšega izcedka iz nosu.

solna soba - terapija

Solna soba in možnost okužbe v njej

solna soba - ciscenje

V naših solnih sobah so obiski solnih terapij individualni. To pomeni, da ste v solni sobi sami oziroma s svojimi družinskimi člani.

Po vsakem obisku se solna soba zrači najmanj 10 minut  z močno ventilacijo in z dovodom svežega zraka neposredno iz zunanje okolice.

Predmete, ki jih obiskovalci uporabljajo ali se jih dotikajo  po vsaki uporabi razkužimo. Igrače, katere uporabljajo otroci, sproti in redno razkužujemo.

V solni sobi  se v času izvajanja terapije, zaradi razpršenih solnih delcev, ustvari hipobakterijsko okolje.

Ocena mikrobne kontaminacije med solno terapije je na 1m3 90-100 saprofitskih mikroorganizmov. Svetovna zdravstvena organizacija pa narekuje za hipobakterijsko zračno okolje manj kot 300 saprofitskih mikroorganizmov na 1m3.

V naših solnih sobah, smo šli še korak dlje in poskrbeli, da se obiskovalci solnih terapij med seboj ne zadržujejo in srečujejo.  Zaradi tega razloga, vas vljudno prosimo, da na solno terapijo prihajate točno, (5 minut pred vašim terminom) in tudi ne zamujate. S tem nam pomagate pri skrbi za vaše zdravje in kvalitetno izvajanje solnih terapij.