zdravo zivljenje - pojasnilo

Zdravo življenje

V Solni Roži spodbujamo in osveščamo;

Že zdavnaj so minili časi, ko smo odgovornost za svoje zdravje prelagali na ramena zdravstva. V prvi vrsti smo zase in za svoje zdravje odgovorni sami.

Po spletu in drugih medijih, kar mrgoli dobrih nasvetov za zdravo življenje. Vsa čudežna in super živila, ki naj bi jih morali uživati vsak dan, do načina prehranjevanja ter vseh vrst diet, postenj, čajev in zvarkov. Skoraj vsak mesec se pojavi neka nova vadba ali veščina , ki bi jo nujno morali izvajati. A roko na srce, če bi želeli upoštevati čisto vse, bi nam zmanjkalo časa za življenje. Velikokrat ob vseh teh kričavih in vsiljivih zapovedih postanemo nervozni. Le redko se poglobimo vase in se vprašamo: »Sem dobro? Kaj si zares želim?«

Kaj je sploh zdravje?

Zdravje je stanje telesnega, duševnega in socialnega blagostanja in ne le odsotnost bolezni. Ves čas bi morali skrbeti za ravnotežje med vsemi tremi aspekti.

Torej za zdravo življenje ni pomembno samo to, kaj in kako jemo in vadimo, katero terapijo izberemo in podobno. Za zdravo življenje je pomembno, da so naša prehrana, gibanje in družabno življenje v sozvočju.

zdravo zivljenje - kaj je sploh zdravje

Splošni napotki za zdravo življenje

 • dovolj počitka in časa za dobro regeneracijo
 • zdrava in redna prehrana
 • redna telesna aktivnost
 • obvladovanje stresa in stresnih dejavnikov
 • urejena socialna mreža

Vse zgoraj našteto, je tesno povezano med seboj. Krog vseh pomembnih stvari za zdravo življenje pa se lahko vrti v podpirajočo ali sinergično smer, lahko pa tudi v razdiralno ali antagonistično smer.

Sinergični krog za zdravo življenje

zdravo zivljenje - diagram 1

Razdiralni krog za zdravo življenje

zdravo zivljenje - diagram 2

Kot je razvidno iz zgoraj prikazanega in napisanega, smo za zdravo življenje v prvi vrsti odgovorni sami, za to pa je dobro poskrbeti , še preden na vrata potrka bolezen.

V Solni Roži se trudimo, da vam ponudimo čim več različnih oblik naravne preventive za zdravo življenje in tudi vzgoje za zdravje.

Solna soba je prostor, kjer med solno terapijo;

 • po naravni poti, krepimo naravno odpornost
 • poskrbimo za globoko sprostitev in s tem zmanjšamo posledice stresa
 • poskrbimo za dobro regeneracijo in s tem izboljšamo spanec

Nadgradnja solne terapije, so še druge tehnike, katere uspešno uvajamo in kombiniramo s solnimi terapijami.

 • cromoterapija ali barvno svetlobna terapija, ki je prav tako individualna in ciljana za vsakega posameznika. Spodbuja telo k hitrejši celični obnovi in posledično izboljša delovanje organizma in pospešuje obnovo tkiv. Vodene dihalne vaje, kjer vam terapevt pokaže pravilne tehnike dihanja, za boljšo predihanost dihalnih organov. S pravilnim dihanjem, pospešimo tudi pretok krvi in dosežemo da kri dovaja več kisika v posamezne dele telesa. Izboljša se vitalnost, koncentracija in celična presnova.
 • Kombinacijo masaže in solne terapije, dobro poznajo naši obiskovalci športniki, saj s tem dosežemo hitrejšo in boljšo regeneracijo tkiv, po napornih treningih ali tekmah.
 • Zvočna kopel ali zvočna terapija; ob poslušanju donečih zvokov tibetanskih skled vedno začutimo, da se nas je ta zvok dotaknil globje, da se je dotaknil našega duha in nas napolni z občutkom globokega miru. Vsaka celica našega telesa ima svojo frekvenco. Obkroženi smo z množico nezdravih vibracij in frekvenc, tako nevede postajamo nemirni, nestrpni in sčasoma telo odgovori z boleznijo. Tibetanske pojoče sklede okrepijo našo izvorno frekvenco ter spodbudijo telo, da vibrira s frekvenco pojočih skled. Ko je telo sinhronizirano, začne vibrirati neodvisno. Blagodejne frekvence pojočih skled pripomorejo, da se telo uglasi z lastno, nemoteno frekvenco.